Sprintcupfinale (23.09.2014)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Storetveit
Arrangør: BSI orientering
Land: Norge
Disiplin: Sprint/jaktstart
Distanse: 4.55 km
Tid: 24:00
Gj.sn. HR: 156
Maksimum HR: 165
Etter å kun ha løpt to av de innledende løpene lå jeg så langt bak at selve jaktstarten var uinteressant, og jeg satset bare på å løpe mitt eget løp. Litt ruskete o-teknisk. Fysisk føltes det ikke så ille, men jeg har tapt mer enn jeg trodde på løpsfarten likevel.

S-1: Jeg satset på en relativt rolig start for å få flyt i løpet.
1-2: Her ble det litt for unøyaktig. Ut fra posten fulgte jeg mer etter andre løpere enn å lese kartet, og da jeg begynte å lese kartet skikkelig var jeg allerede for langt oppe i søkket.

2-3: Jeg så bare at nær rett på virket ok og løp. Underveis på strekket innså jeg at rundt på veien til venstre nok hadde vært bedre.

3-4: På kartet likte jeg inngangen på venstresiden av huset best, men etter å ha sett hvordan det så ut i terrenget var det nok feil valg.

4-5: Ok

5-6: Jeg hadde egentlig tenkte å løpe på høyresiden av bygget, men da jeg innså hvor høyt oppe i bakken 5. posten egentlig lå valgte jeg å løpe opp til venstre likevel for slik å få en finere inngang.

6-7: Ok

7-8: De gule feltene var blitt ganske grønne siden kartet var synfart og det forvirret meg litt, og var nok hovedårsaken til en liten bom inn i posten.

8-9: Da jeg kom ned til veien ble jeg usikker på om jeg var i riktig kryss eller lenger til venstre, så jeg måtte stoppe opp noen sekunder og se på kartet. Inn mot posten holdt jeg på å la meg lure av en post fra en annen løype.

9-12: Ok

12-13: Jeg så ikke kollen rett øst for posten før jeg var der, og det viste seg at vestsiden av kollen burde vært tegnet som skrent. Ellers ok.
13-14: Ok
14-15: Her hadde jeg egentlig bestemt meg for å ta sjansen på å løpe opp med en gang og satse på å komme meg kjappest mulig gjennom grønt feltet. Men da jeg så opp fra 14. post ombestemte jeg meg kjapt.

15-16: Inn mot 15. post passerte jeg en annen løper, og på vei til 16. post prøvde jeg litt for hardt å løpe fra ham. Da jeg så det gule feltet tenkte jeg at det var det som ledet ned mot posten, men innså raskt at jeg var for nær veien.

16-17: Jeg ble tatt igjen av Alan på 16. post og han løp rett opp. Jeg ville derfor prøve noe annet å tenkte å løpe mest mulig rett på. Dårlig gjennomføring, men praktisk talt ingen tidsforskjell på slik Alan og jeg løp.

17-18: Ok.

18-19: Her viste det seg at jeg burde tatt grønnskraveringen alvorlig - rett opp til veien ville spart meg et par-tre sekunder. Det lille håpet jeg hadde om å ta igjen løperne rett foran meg forsvant her.
Vis kommentarer (0)
 
Sprintcupfinale (23.09.2014) Sprintcupfinale (23.09.2014)