Vestlandsmeisterskapen lang (05.09.2015)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Kråkenesmarka
Arrangør: Førde IL
Land: Norge
Disiplin: Lang
Distanse: 11.31 km
Tid: 77:57
Gj.sn. HR: 144
Maksimum HR: 164
Det er tydelig at jeg løper for lite utenfor Bergensområdet, for i dag trengte jeg halve løypen for å bli venn med kart og terreng. Jeg klarte riktignok å unngå de store bommene, men totalt sett ble det temmelig mye tidstap. Løpsmessig følte jeg meg bra i begynnelsen, men mot slutten av løypen var jeg skikkelig sliten.
S-1: Her fikk jeg ikke avstandene til å stemme; først kom jeg alt for raskt inn i det grønne og så tok det alt for lang tid å komme ut av det. Etter å ha sett gps-sporet tror jeg feilen var at jeg trodde jeg var i myr to da jeg egentlig fremdeles var i den første. Ute i det gule området måtte jeg også ta meg god tid for å forstå helt hvor jeg var og hvor jeg skulle.
1-2: Underveis på strekket hadde jeg god kontroll, men da jeg nærmet meg posten og så en fin stein tok jeg meg ikke nok tid til å se på kartet. Dermed ble det en liten ekstrarunde her.
2-3: Ok
3-4: Her leste jeg ikke kartet nok nøye nok inne i ringen; det så ut til at strategien min var å komme meg inn i ringen og virre på hodet...
4-5: Ok
5-6: Jeg trodde jeg hadde kontroll, men i realiteten klarte jeg ikke å se hvor en myr sluttet og den neste begynte og dermed ble det bom igjen.
6-7: Ok
7-8: Da jeg så at myren tidlig på strekket var ok å løpe i tok jeg beslutningen om hvordan jeg skulle løpe på det neste langstrekket mens jeg løp her.
8-9: Jeg merket at jeg løp litt for mye opp ut fra posten, og da jeg først løp inn i en myr, så ut av en myr og inn i neste trodd jeg det var de to delene av den store gule myren jeg løp i. Først da jeg kom til skrenten nedenfor posten forsto jeg at jeg hadde løpt til myren nedenfor.
9-11: Ok
11-12: Siden jeg allerede hadde sett at løpbarheten var ok i den store myren og jeg var usikker på hvordan det var å komme seg ned det bratte partiet på venstreveivalget følte jeg at høyre var tryggest her. Strekktidsammenligning med Andreas Polden tyder på minimal forskjell.
12-13: På vei oppover bakken fikk jeg ikke kartet til å stemme helt, men jeg forsto at jeg måtte være på rett vei så jeg fortsattet og litt lengre oppe fikk jeg skikkelig kartkontakt igjen. Ellers ok.
13-14: Ok
14-15: Med mindre risiko for dårlig løpbarhet nedover og mye veiløping vurderte jeg dette veivalget som bedre enn nær rett på. Deler av alpinbakken var så bratt at det var vanskelig å løpe raskt, men ellers virket det som et bra veivalg. Jeg har dessverre ikke fått sammenlignet noen strekktider for å finne ut om det faktisk lønnet seg.
15-17: Ok
17-18: Inn mot posten nølte jeg litt, men jeg tok meg tiden jeg trengte til å gå rett i.
18-M: Ok
Vis kommentarer (0)
 
Vestlandsmeisterskapen lang (05.09.2015) Vestlandsmeisterskapen lang (05.09.2015)