NM ultralang (20.08.2017)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Kvamskogen
Arrangør: Samnanger IL/Varegg fleridrett
Land: Norge
Disiplin: Ultralang
Distanse: 28.58 km
Tid: 200:58
Gj.sn. HR: 148
Maksimum HR: 179
Dette løpet var definitivt lengre enn hva jeg var trent for å løpe og det fikk jeg virkelig merke på slutten. Men bortsett fra posten jeg hoppet over syntes jeg at jeg taklet løpet på en fin måte. Selv med disk var det et gøyt løp å være med på.
S-3: En grei start på løpet. Jeg bestemte meg å for å løpe mest mulig vanlig selv om løpet var langt, men selvfølgelig forsøke å spare litt mer på kreftene enn jeg ville gjort på en kortere distanse. Høyreveivalget ut på vei til 2. post så jeg ikke, men jeg ville neppe valgt det uansett.
3-4: Her prøvde jeg å være nøye med kompasset, men nok en gang fikk jeg erfare at jeg ikke er god nok til dette.
4-5: Ok
5-6: Her valgte jeg å runde litt mer enn jeg vanligvis ville gjort for å spare krefter, men jeg endte opp med dårlig løpbarhet i inngangen til posten så jeg tapte nok tid på det.
6-8: Ok
8-10: To feil på rad - jeg merket at jeg begynte å bli sliten, men var likevel ikke så veldig bekymret med tanke på å komme meg gjennom.
10-11: Jeg tenkte først å løpe på høyresiden av vannet siden det var kortest, men så fant jeg ut at venstre så bedre ut sammen med den inngangen til posten jeg ville ha. I ettertid ser jeg at det ble for langt rundt.
11-12: Her var jeg litt for ivrig etter å komme meg ut på kanten, men jeg forsto fort at jeg var for tidlig ute så jeg kunne komme meg videre uten å stoppe opp.
12-15: Ok
15-17: Planen var egentlig å løpe ut på veien jeg hadde løpt opp til 11.-post og så løpe gjennom skaret kort til venstre for streken. Jeg hadde også vurdert samme utgang fra posten for så å runde rundt haugen, men den varianten likte jeg ikke. Etter å ha løpt et lite stykke så jeg at ved å løpe ned til vannet igjen fikk jeg en rundt til venstre-variant som jeg likte bedre, og jeg fant ut at det fremdeles ikke var for sent å bytte veivalg. Mot slutten av strekket så jeg ikke 16.-posten og dro rett til 17.
17-18: Etter passering av samlingsplass føltes det litt som om løpet startet på nytt og i hvert fall en liten stund følte jeg meg mindre sliten. På dette strekket vurderte jeg også å løpe rundt nede langs vannet, men jeg syntes det ble for langt rundt i forhold til hvor lite høyde jeg sparte.
18-19: Her valgte jeg veien mest for å gjøre det enkelt for meg selv. Da fikk jeg anledning til å lese på resten av løypen, og da først og fremst langstrekket.
19-20: Ok
20-21: Her valgte jeg høyre fordi jeg vurderte det som å ha lavest risiko når jeg var så sliten. Venstre fristet siden det så ut til å gi mindre stigning, men jeg var redd jeg kom til å gjøre noe dumt underveis. Opp bakken på dette strekket fikk jeg virkelig merke hvor sliten jeg var.
21-24: Grei kontroll på orienteringen, men nå var jeg så slite at jeg gikk i alt som lignet på oppoverbakker.
24-M: Da jeg kom over kanten og skulle lese meg inn i 25. post så jeg 16. posten på kartet og innså at jeg var disket. Men nå var det jo uansett bare ned bakken igjen, så da var det selvfølgelig ingen tvil om at jeg skulle løpe videre. Spesielt 25. post fryktet jeg at skulle bli vanskelig, men det viste seg å være oversiktlig nedover her, så disse postene gikk problemfritt.
Vis kommentarer (0)
 
NM ultralang (20.08.2017) NM ultralang (20.08.2017)